Преводач

2/18/2014

Publish и Assigned на софтуер

Publish

Публикуването е нещо, което можем да правим само за потребители. Това става от Group Policy Маnagement Console, избираме съответната групова политика, натискаме Edit в секцията Users, Software, Edite, Package, където избираме какъв софтуер да инсталираме. Когато се извършва тази операция на ниво компютър нямаме опцията Publish!



След като сме избрали по-горните неща в Control Panel, Programs & Features имаме опция Install program from the network.Програмите, които ще инсталираме трябва задължително да са с разширение .msi.


Assigned 

Тази опция ни позволява, когато потребителят няма даден софтуер и се логне в акаунта си той да се инсталира автоматично по мрежата. Това може да е пречка в някой случай, примерно ако даден потребител иска просто иска да провери пощата си или прочете даден документ, да използва компютъра на свой колега, а ние сме задали офис пакет или друга програма, която отнема повече време за инсталация. Така при логване на потребителя ще започне да му се инсталира въпросната програма, която може да отнеме доста време преди да му се зареди операционната система. По този начин софтуера ще се инсталира всеки път когато се логне потребителя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар