Преводач

7/09/2016

Управление на потребителски акаунти - Use Account Control - UAC Win 7, 8, or 10

Всички сте виждали досадното изскачащо меню, което постояно ви пита и уведомява при дадени операции в Уиндоус. Повечето от вас знаят как да го премахнат, но за тези, които не знаят ето 2те лесни стъпки как да се "отървете" от него, въпреки, че не е желателно да го изключите напълно.

Управление на потребителските акаунти (UAC) е компонент на сигурността, които дава възможност на потребителите да изпълняват общи задачи когато не са администратори  и като администратори, без да се налага да превключват потребители, да се разлогват, или да използват Run As.

Потребителските акаунти, които са членове на локалната група на местните администратори работят с повечето приложения като стандартни потребител. Чрез разделяне на потребителски и администраторски функции, UAC помага на потребителите да използват стандартни потребителски права по подразбиране.

Когато администратор се логва на компютър, работещ под Windows 7 или Windows Vista, потребителят се задават два отделни тоукъна за достъп, които съдържат членството на потребителя в група и информация за разрешаване и контрол на достъпа, които се използват от операционната система Windows, за да се контролира за какви ресурси и задачи потребителя може да има достъп.

Основната разлика между стандартен потребител и администратор е на нивото на достъп и защитените зони на компютъра. Администраторите могат да променят състоянието на системата, да изключват защитната стена, да изберат и настройват политики за сигурност, да инсталират драйвери и да инсталират софтуер за целия компютър.

Напишете в старт меню UAC или в полето за търсене на Контол панела.




След това просто плъзгате слайдъра нагоре или надолу в зависимост от това за какво искате да бъдете известявани. Ако го дръпнете най-долу, значи, че сте го изключили напълно.
Процесът е същия при Windows 8 и 10. Най-вериятно настройките ще се приложат след рестарт на системата, но като цяло така се изключва тази опция.


Ето и няколко примера за настройки на UAC

To disable Admin Approval Mode

1.Click Start, click All Programs, click Accessories, click Run, type secpol.msc in the Open box, and then click OK.

2.If the User Account Control dialog box appears, confirm that the action it displays is what you want, and then click Continue..

3.From the Local Security Settings console tree, double-click Local Policies, and then double-click Security Options.

4.Scroll down and double-click User Account Control: Run all administrators in Admin Approval Mode.

5.Select the Disabled option, and then click OK.

6.Close the Local Security Settings window.

To disable UAC from prompting for credentials to install applications

1.Click Start, click All Programs, click Accessories, click Run, type secpol.msc in the Open text box, and then click OK.

2.From the Local Security Settings console tree, click Local Policies, and then click Security Options.

3.Scroll down and double-click User Account Control: Detect application installations and prompt for elevation.

4.Select the Disabled option, and then click OK.

5.Close the Local Security Settings window.

Използвайте следните процедури за промяна на поведението на UAC. Можете да конфигурирате поведението отделно за администраторите и за стандартни потребители.

Повече инфо тук

















Няма коментари:

Публикуване на коментар